U bevindt zich hier

Opstartcyclus vloerverwarming

 

De eerste hoofdregel is dat de temperatuur langzaam moet worden verhoogd bij het doorlopen van de opstartcyclus van de vloerverwarming.

 

Opstarten

Voor het opstarten van de vloerverwarmingsinstallatie moet de dekvloer volledig gehard en gedroogd zijn. Normaal is hiervoor een periode van 21 tot 28 dagen nodig voor normale cementdekvloer (chape). Bij anhydrietcementdekvloer (anhydrietchape) is een periode van minstens 7 dagen vereist. De instellingen van de verschillende warmtekringen gebeurt aan de hand van de berekende waarden.

De vertrekwatertemperatuur wordt initieel ingesteld op de ruimtetemperatuur van het gebouw en dagelijks opgevoerd in stappen van 5 °C tot de maximum vertrekwatertemperatuur is bereikt waarvoor het systeem werd berekend. Deze temperatuur wordt minstens 4 dagen aangehouden. Daarna wordt de verwarming opnieuw uitgeschakeld om de vloerbedekking aan te brengen. Bij het opstarten van een weersafhankelijk gestuurde installatie is manueel opwarmen met behulp van de ketelaquastaat aanbevolen.

Vloerbedekking

Bij de berekening van de specificaties van het vloerverwarmingssysteem dient rekening gehouden te worden met de thermische weerstand van de vloerbedekking. Voordat de vloerder overgaat tot het plaatsen van de vloerbedekking, moet hij nagaan of de toestand van de cementdekvloer (chape) toelaat om de vloerbedekking te plaatsen.

Voor het opslaan en plaatsen van de vloerbedekking dient rekening gehouden te worden met de normen en technische voorschriften terzake. Wij herinneren hier kort aan enkele vuistregels in verband met het verwarmingssysteem.

Een houten vloer moet gedurende ten minste 7 dagen opgeslagen worden in de verwarmde ruimte waar hij zal geplaatst worden. Dit is alleen van toepassing op houten vloeren met een vochtgehalte van ± 9 % die onmiddellijk na het openen van de verpakking, waarin zij door de fabrikant geleverd worden, moeten geplaatst worden. Opgelet : Houten vloeren met een wisselend of hoog vochtgehalte (vb. 11 – 12 %) moeten eerst geklimatiseerd worden. Tijdens het plaatsen van de houten vloerbedekking moet het vloerverwarmingssysteem uitgeschakeld worden.

Bij vloeren uit textiel of kunststof moet het vloerverwarmingssysteem 48 uur voor het aanbrengen van de filler uitgeschakeld worden en mag het pas 48 uur na het aanbrengen van de vloerbedekking terug ingeschakeld worden.

Ook voor het plaatsen van keramische vloeren moet men de vloerverwarming uitschakelen tijdens het plaatsen van de vloerbedekking en pas 7 dagen na het aanbrengen van de vloerbedekking terug inschakelen.

De opstartcyclus van de vloerverwarming kan via onze mobiele ketels ingesteld worden dag per dag en dit volgens de wensen van de klant of diens studiebureau.

U kan met onze toestellen zonder zorgen uw vloerverwarming opstarten.

Onze MEK-expert voor de installatie van uw mobiele elektrische ketel en uw mobiele vloerverwarming is voornamelijk actief in:

- West-Vlaanderen (Kortrijk, Waregem, Harelbeke, Deerlijk, Anzegem, Menen, Wevelgem, Tielt, Roeselare, Ardooie, Wingene, Izegem, Brugge, Oostkamp, Oostende, Ieper, Poperinge, De Panne, Veurne, Nieuwpoort, Oostduinkerke, Middelkerke, Gistel, Knokke, Blankenberge, De Haan, Bredene, Diksmuide, Staden, Torhout, Beernem, Jabbeke, Damme, ...).

- Oost-Vlaanderen (Gent, Eeklo, Maldegem, Knesselare, Lokeren, Sint-Niklaas, Oudenaarde, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Brakel, Ronse, Geraardsbergen, Deinze, Aalter, Nevele, Nazareth, Merelbeke, Zingem, Gavere, Zottegem, Oosterzele, Nivove, Denderleeuw, Aalst, Wetteren, Oosterzele, Erpe-Mere, Lovendegem, Evergem, Lochristi, Zele, Dendermonde, Melle, Destelbergen, ...).

- Antwerpen (Antwerpen, Berchem, Edegem, Aartselaar, Kontich, Mortsel, Lint, Boechout, Wommelgem, Wijnegem, Schoten, Brasschaat, Zemst, Zwijndrecht, Beveren, Sint-Niklaas, Temse, Bormen, Puurs, Ruisbroek, Stekene, Waasmunster, Hamme, Lokeren, Dendermonde, Oppuurs, Ruisbroek, Boom, Buggenhout, Willebroek, Londerzeel, Zemst, Mechelen, Duffel, Rumst, Aartselaar, Lier, Lint, Boechout, Herentals, Zandhoven, Lille, ...).

- Limburg (Hasselt, Maasmechelen, Turnhout, Tongerlo, Geel, Ham, Mol, Kleine-Brogel, Overpelt, Peer, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel, Retie, Peer, Beringen, Genk, Opglabbeek, Dilsen-Stokkem, Lanaken, ...).

- Brussel (Brussel, Zaventem, Schaarbeek, Vilvoorde, Grimbergen, Machelen, Kortenberg, Leuven, Bertem, Wilsele, Herent, Tervuren, Elsene, Anderlecht, Dilbeek, Wemmel, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Waterloo, Terhulpen, Waver, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Gooik, Asse, Ternat, 

- Henegouwen (Moeskroen, Doornik, Mouscron, Tournai, ...).

Indien u vragen heeft omtrent onze mobiele vloerverwaring of advies wenst omtrent het huren van onze mobiele ketels kan u ons steeds contacteren op 0485 93 50 12 of via info@mobiele-elektrische-ketel-huren.be.

Bij het huren van onze mobiele verwarmingsketel kan u zonder zorgen uw vloerverwarming opstarten. We hebben diverse vermogens binnen onze elektrische mobiele ketels zodat we het type ketel kunnen afstemmen op de vloeroppervlakte van uw project.  Het is wel van belang dat uw chape droog is alvorens de ketel op te starten. De opstartcyclus van onze ketels kunnen dag per dag worden ingesteld volgens de gewenste temperatuur. Voor de verhuur van mobiele verwarming bent u aan het goede adres zodat u tijdelijk een elektrische cv ketel kan huren.