Vloerverwarming Delen
Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Sinds de twintigste eeuw zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen werken.
Vloerverwarming verwarmt de vloer gelijkmatig door middel van warmtestraling. Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlak heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer gelijkmatige temperatuur. Aan de vloerverwarming is een weersafhankelijke regeling en thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Vloerverwarming kan de radiatoren van de centrale verwarming vervangen indien het stralingsoppervlak voldoende groot is. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer. Meestal ligt de warmteafgifte tussen de 30 en 60 W/m2. Maximaal kan tot 100 W/m2 afgegeven worden.
Voordelen:
- Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur, ten opzichte van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven.
- Laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Het huis heeft een grotere warmtebuffer zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden.
- Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. In tegenstelling tot radiatoren, die vaak warmte op specifieke plekken afgeven, verwarmt vloerverwarming de hele vloer gelijkmatig. Dit resulteert in een comfortabele en aangename warmte zonder koude plekken.
- De warmteopwekker hoeft slechts lagere temperaturen op te wekken, wat met een hoger energetisch rendement kan gebeuren.
- Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren nodig, zodat deze geen woonruimte innemen.
- De mogelijkheid bestaat om te koelen met behulp van een koelmachine of warmtepomp of met water uit de diepere ondergrond.
Nadelen:
- Een nadeel van vloerverwarming is dat de leidingen in de vloer moeten worden gelegd, zodat dit doorgaans alleen bij nieuwbouw of grondige renovatie wordt toegepast. Het is echter wel mogelijk om op een later tijdstip sleuven in de ondervloer (chape) te slijpen, waar de leidingen in gelegd kunnen worden.
- Bij gebruik van tapijt en andere isolerende vloeren zal een groter gedeelte van de warmte worden tegengehouden ten opzichte van vloertegels. Hierdoor zal de warmteafgifte van de vloer verminderen.
- Wanneer de verdeling van een ruimte bij een verbouwing wordt gewijzigd door het plaatsen of verwijderen van muren, is het niet eenvoudig de vloerverwarming hierop aan te passen.
- Eventuele lekkages in het systeem kunnen slechts worden hersteld door de vloer open te breken.
- Vloerverwarming is een inert systeem: het warmt traag op (in de winter duurt het dan wel even eer de kamer warm is) en het koelt traag af (in de zomer kan dit plots tot een te warme ruimte leiden).
Onze MEK-expert voor de installatie van uw mobiele elektrische ketel en uw mobiele vloerverwarming is voornamelijk actief in:
- West-Vlaanderen (Kortrijk, Waregem, Harelbeke, Deerlijk, Anzegem, Menen, Wevelgem, Tielt, Roeselare, Ardooie, Wingene, Izegem, Brugge, Oostkamp, Oostende, Ieper, Poperinge, De Panne, Veurne, Nieuwpoort, Oostduinkerke, Middelkerke, Gistel, Knokke, Blankenberge, De Haan, Bredene, Diksmuide, Staden, Torhout, Beernem, Jabbeke, Damme, ...).
- Oost-Vlaanderen (Gent, Eeklo, Maldegem, Knesselare, Lokeren, Sint-Niklaas, Oudenaarde, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Brakel, Ronse, Geraardsbergen, Deinze, Aalter, Nevele, Nazareth, Merelbeke, Zingem, Gavere, Zottegem, Oosterzele, Nivove, Denderleeuw, Aalst, Wetteren, Oosterzele, Erpe-Mere, Lovendegem, Evergem, Lochristi, Zele, Dendermonde, Melle, Destelbergen, ...).
- Antwerpen (Antwerpen, Berchem, Edegem, Aartselaar, Kontich, Mortsel, Lint, Boechout, Wommelgem, Wijnegem, Schoten, Brasschaat, Zemst, Zwijndrecht, Beveren, Sint-Niklaas, Temse, Bormen, Puurs, Ruisbroek, Stekene, Waasmunster, Hamme, Lokeren, Dendermonde, Oppuurs, Ruisbroek, Boom, Buggenhout, Willebroek, Londerzeel, Zemst, Mechelen, Duffel, Rumst, Aartselaar, Lier, Lint, Boechout, Herentals, Zandhoven, Lille, ...).
- Limburg (Hasselt, Maasmechelen, Turnhout, Tongerlo, Geel, Ham, Mol, Kleine-Brogel, Overpelt, Peer, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel, Retie, Peer, Beringen, Genk, Opglabbeek, Dilsen-Stokkem, Lanaken, ...).
- Brussel (Brussel, Zaventem, Schaarbeek, Vilvoorde, Grimbergen, Machelen, Kortenberg, Leuven, Bertem, Wilsele, Herent, Tervuren, Elsene, Anderlecht, Dilbeek, Wemmel, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Waterloo, Terhulpen, Waver, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Gooik, Asse, Ternat,
- Henegouwen (Moeskroen, Doornik, Mouscron, Tournai, ...).
Indien u vragen heeft omtrent onze mobiele vloerverwaring of advies wenst omtrent het huren van onze mobiele ketels kan u ons steeds contacteren op 0485 93 50 12 of via info@mobiele-elektrische-ketel-huren.be.
Bij het huren van onze mobiele verwarmingsketel kan u zonder zorgen uw vloerverwarming opstarten. We hebben diverse vermogens binnen onze elektrische mobiele ketels zodat we het type ketel kunnen afstemmen op de vloeroppervlakte van uw project. Het is wel van belang dat uw chape droog is alvorens de ketel op te starten. De opstartcyclus van onze ketels kunnen dag per dag worden ingesteld volgens de gewenste temperatuur. Voor de verhuur van mobiele verwarming bent u aan het goede adres zodat u tijdelijk een elektrische cv ketel kan huren.